Mazars Denge CEO/SUSTAINABILITY AMBASSADOR

LİFE & BUSİNESS

- Hayriye Ocak - Ocak 9, 2022

INBUSINESS ARALIK 2021

Deneyimler Yazıya Döküldü

Hepimizin kendine ait önemli hikayeleri, edindiği tecrübeler var ancak pek az kişi bunu yazıya dökerek paylaşmayı tercih eder. Geçen aylarda Süreklilikten Sürdürülebilirliğe ismiyle yayınlanan kitabın yazarı Dr. İzel Levi Coşkun bu sıra dışı kişilerden… Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alan muhasebe, denetim, vergi ve danışmanlık şirketi Mazars Denge’nin CEO ve Kurumsal Sürdürülebilirlik Elçisi Coşkun, yaşam tecrübelerini bu kitap vasıtasıyla okuyucularına samimi bir dille aktarıyor.

TÜSİAD, Business for Goals (B4G) Platformu ve Türkiye Bilişim Vakfı’nın yönetim kurullarında yer alan Coşkun, pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif rol alıyor. Neredeyse 50 yıldır çalışarak edindiği bilgileri, tecrübeleri fayda yaratması amacıyla anlatmak için yola çıktığını söylüyor.

Kitap, gözlemlere dayalı değerlendirmeleriyle günümüzün her alanda önemli meselesi haline gelmiş sürdürülebilirlikte kurumların hedefe nasıl ulaşacağını anlatıyor. Kendi hayatından örneklerle bu yolda neler yaşadığını yazdığı söyleyen Coşkun, okuyucularına kendi yolculuğunu yaratabileceklerinin mesajını veriyor.

MUTLULUK AŞIRI GELİR ELDE ETMEK DEĞİL

Uzun yıllardır yönetici tarafta görev almış bir CEO olarak başarının tarifini istiyoruz Coşkun’dan… “Başarı bana göre mutlu olabilmektir fakat şimdiye kadar alışmış olduğumuz sistemde bu mutluluğu, aşırı gelir elde ederek, çok büyüyerek, sosyal ve çevresel faydayı dikkate almayarak, kısa süreli kararlar vererek, rekabet yaparak yaratacağımızı zannediyorduk.” Ancak artık tüm bildiklerimizin tersine döndüğünün altını çiziyor Coşkun. Pandemiyle başlayan bu değişimle ortaya çıkan tabloyu ise şu sözlerle anlatıyor: “Bizi mutlu edecekler aslında doğayla bütünleşik olanlardır. Bu ciddi bir dönüşüm yaratabilir ama eskiye dönüş de olabilir, insanlık olarak virajı alabilecek miyiz, alamayacak mıyız bunu zaman gösterecek.”

Rahmetli Cüceloğlu’nun Tavsiyesi

Kitap yazma fikrine karar verdikten sonra geçtiği yazım aşamasında birçok zorluk yaşamış Dr. İzel Levi Coşkun. “Çünkü kitabı yazmaya başladığım zaman Covid-19 yoktu” diyen Coşkun, kendisine bu konuda yol gösteren ve motive eden rahmetli Doğan Cüceloğlu’nu anarak sözlerini şöyle sürdürüyor: “Rahmetli Doğan Cüceloğlu ile konuştum ve bir kitap yazmak istediğimi kendisine anlattım. Çok memnun oldu ve İzel, sana bir tavsiyem var. Eğer bir kitap yazacaksan her gün ona vakit ayırmalısın, beş dakika bile olsa ona vakit ayır. Kitap böyle yazılır. Bunu bil, tecrübeyle sana aktarıyorum” dedi. Onun bana verdiği öğüdü çok dikkatle üstüme aldım ve aşağı, yukarı her gün kitaba bir zaman ayırdım.”

Bu yazıyı paylaş

Yorum yok

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username